免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖
祝牠們“好運“

“憫盡擋“似乎是執意衝著 習大大這句而來, [臺灣問題, 

不能留給後人] 。 祝牠們“好運“ 
大將軍 在此。

1.2 個航母戰鬥群功能

自己在[ 臺灣島問題不能留給後人 ]篇內曾道, 當我國第二艘航空母艦通過海試後,

如要動用時我國便有兩個航母戰鬪群, 但自己卻沒說它們全是用於作航母戰鬥群

的功能 , 相信/斷估到時只會發揮出 1.2 個戰鬥群的功能 。 為何會有此說, 眾

軍事迷的兄弟姊妹理應能看懂。 看著島上近期的發展, 恐怕 “憫盡擋“為求保持繼續

執政, 會突然宣佈選舉結果無效、進入戒嚴緊急狀態(最有機會是約年半之後, 即所謂

2020年大選)
大將軍 在此。

中美建交最基本嘅協定,係老味同仙島唔會建立官方關係
所以老味晌仙島嘅代表處唔係領事館或大使館
只能夠係一個駐島辦事處

舊年年尾,老味放聲氣話駐島辦事處要搬新竇口
到時會派海軍陸戰隊看門口
本來老味其他大使館都係咁做,但晌仙島就唔可以
咁做嘅問題就大嘞
因為海軍陸戰隊係正規軍,絕對係官方身份
菜 English 班人聽見,興奮到流口水,夜晚瞓覺都發春夢
佢哋心目中,老味契爺係天下無敵
契爺大兵一到,雖然人數唔會多,但撐腰嘅姿態已經可以鎮懾群雄

老味咁講當然係有的放矢,試探下老中嘅反應
老中嘅反應係今年初由駐美公使李克新公開宣稱 :
老味軍艦進入高雄港之日,就係解放軍武力統一之時

其他人信唔信冇關係,但老味信唔信先係關鍵
幾十年前老中都試過發出類似警告
警告老味軍隊唔可以越過 38線
當時老味船堅炮利,啋你都硬膠 : 你乜水呀,窮到褲穿窿,警告我 ?
結果老味無厘頭同老中打咗一場到今日提都唔願提嘅戰爭

越戰電影我哋睇得多,好似咩獵鹿者丶現代啟示錄丶殺戮戰場,同埋無數打到越共一仆一碌嘅越戰片
但未見過有一齣荷里活拍嘅朝鮮戰爭 ( 韓戰)電影
呢一鑊教訓對老味刻骨銘心,老味不堪回首,提都唔想提
當然老味今日仍然係船堅炮利,天下無雙
但老中已經唔係當年嘅一腳牛屎,衣衫襤縷
當年都打唔低老中,今日就。。。你諗你嘞

前幾個月,老味國務院正式向國防部申請派海軍陸戰隊去駐島辦事處看門口
派兵出海外,要國防部批准
消息一出嚟, English 班人高潮到欲仙欲死
老味現今國防部長有個外號叫「癲狗」~ Mad Dog' Mattis
聽個外號好似幾得人驚,唔通佢真係癲起上嚟乜都敢做 ?

你哋話佢癲,但佢係職業軍人,高級將領,你癲佢都未癲
打仗關係到千千萬萬人生與死嘅問題,唔可以癲癲喪喪咁去處理
你睇下,打個弱過藥煲嘅伊拉克,老味都死幾千個大兵
真係派兵出去仙島,就係明踩老中嘅底線
老中嘅反應會係點 ?
如果老中真係郁手,點算 ? 打定唔打 ?
老中唔係伊拉克,唔係阿富汗,打的話,用乜去打 ?預算死幾多人 ?

於是,「癲狗」咁決定 :

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

可能 飛兄都聽過這兩傳聞, 就是 蔡陰魂“登基“差

不多一年後, 內地網民已開始說牠是我們的臥底; 另一說

是支持牠勝出 2020大選好讓我方仍有郁 臺灣島的機會
大將軍 在此。

未敗盡, 應可喜?

上月 24號星期六, “憫盡擋“在 九合一選舉中之大敗, 實非

一意外之事 , 可惜的是, 臺北市仍未變色 。 “憫盡

擋“ 可能會認為仍非敗盡, 猶可喜 。 那麼, 現時的局勢

會否能視為暫時紓緩下來 ?  剛剛相反, 由現在至 2020年

之大選, 會是一外弛內張之勢, 天曉得牠們為求持續去執政,

會幹出何髒事, 會否由兩顆不能取命的子彈變成兩枚"誤“射

的導/飛彈、選舉結果無效、進入緊急戒嚴狀態之等等
大將軍 在此。

終於揭開自己的底褲

本月 2號星期三, 菜陰魂 終於自行去揭開牠的底褲, 公然

去講出了拒絕承認[ 九二共識 ], 即是牠在 2015年是欺騙

了選民 。 在 5號星期六牠更要求所有政黨(即是所有島

民)莫再提這共識 。 牠這樣幹是明知與廣大民眾是

對著幹而會令牠們在今年的選舉中敗下來, 但牠們又卻是

明擺著想繼續掌政 。 那麼, 牠們會有何"好"辦法 ?
大將軍 在此。

戰犯名單

自 菜陰魂在本月初發表了其"偉論"後, 我方則公開說

已有一戰犯名單和追究牠們的罪行 。 其實本大將軍

早已有此構思, 因自己曾道不能讓牠們任何一隻能離開

島上和心中已有令牠們心痛苦比處死更難受的方案

自己並非是想恫嚇任何人猶其是島上的同胞。 只要各位

細想, 習大大 曾說問題不能留給後人、之後再更改他的

在位時間, 你們和牠們實會推測得到大事之方向
大將軍 在此。

拿掃把/帚去作戰

昨天 25號星期一, 蔡陰魂 與那隻 鬚老猴/頭在大放