免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖
睇見各省援楚醫謢安全勝利光勞回鄉
阿伯真的很感動很高興
這才是人性的光輝
路邊社死亡是十分一, ...
維圓阿伯 發表於 2020-3-21 02:28 PM

妖獸都市,是非不分,黑白顛倒,指鹿爲馬
人性卑賤,乘人之危,落井下石,毫無職業道德,福街含家產

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

網傳 吾知坚定流
————————
英國首相約翰遜 BJ果然高招,我起初以為英國咁鬼蠢,原來有後著,真是一 ...
神..六 發表於 2020-3-24 02:45 AM

陰國佬對中國從來都唔會去到盡
永遠都留返條後路畀自己
由老共建國起一直都係咁樣
就好似今次疫症咁,趁住老味開始頂唔住疫症,老味自己國內狗咬狗骨
陰國佬迅雷不及掩耳,晌議會速速通過議案批准華為參與陰國 5G 建設
仲將原先口噏噏嘅 30% 提升到 35%
呢個時候全世界都俾病毒折磨到焦頭爛額
老味更加唔得閒理 D小事,搞掂自己壇嘢再跟你算帳

不單係咁
武漢爆發疫症冇耐,老味帶頭要由武漢撤僑, 陰國佬跟住都撤僑
不過陰國佬好識 do, 架客機順便運嚟一批醫療物資捐贈俾武漢

中國佬傳統講究投桃報李
你當日捐贈俾我,今日你有難,我又唞順條氣,有餘力回贈返俾你
於是由山東省派出一隊醫療隊去英國幫吓手俾 D 意見
老中咁做,一為神功,二為弟子
始終有一大班滯留陰國嘅中國留學生同埋企業外派人員
包機撤僑唔現實,咁大棚人要包幾多百千隻飛機?
而且返到中國點搵地方去隔離咁多人?
自己先啱啱甩難,又接咁多個計時炸彈返嚟,如果有幾千個人係潛在染病嘅,點搞?
所以派醫療隊去陰國安撫吓佢哋好過
醫療隊得十幾人,成隻飛機當做貨機咁用
將 D 醫療物品放上客艙座位

豬七開會
你老味特務頭子死肥佬
以為時光倒流三十年
玩“中國武漢肺炎”
成班契細路釆你都儍
老美向低走勢 ...
維圓阿伯 發表於 2020-3-26 03:16 PM

未有疫症前,老味已經跟歐盟打貿易戰狗咬狗骨
疫症發展到今日,歐洲變成重災區
上個月老中搏老命抗疫之餘,發動大小企業生產醫護裝備
連汽車廠 ~ 五菱丶比亞迪都開生產線生產口罩
波司登造開羽絨服,天冷都過咗,正好有車間可以轉為生產防護衣
仲有其他大大小小嘅企業即刻投產,一間封存咗十年唔再生產口罩嘅工廠,幾日之內即刻復產
雖然生產口罩丶防護衣唔算咩高科技,但要求無塵車間同消毒環境就唔係間間都做到
口罩其實唔係賺大錢嘅生意,以前出廠價只係幾粒神,鄉港嘅零售價為到一至兩蚊一個
N95 規格高 D, 但亦只係三兩蚊出廠價
所以歐美嘅大企業根本睇唔上眼
世界產量佔一半係中國製造
以前中國每日產量為到每日 2000萬隻口罩
2月份,中國俾疫症火燒屎忽,急起上嚟全國有能力嘅企業都去造口罩
於是去到 2月尾, 中國嘅口罩產能每日1.1 億個
老中控制住疫情,轉吓眼歐洲就爆大鑊
平時大家睇唔上眼嘅口罩同防護衣變成搶手貨
真係要搶嘅搶手貨,德國首先發難炸去搶,意大利又搶埋一份,法國佬又搶

環顧世界有能力提供歐洲佬救命嘅醫療物資,只有中國
老味屎忽痕,好似細路仔玩泥沙咁,要 G7 用一個咩中國肺炎字眼出聯合聲明
實質作用完全冇, 純粹打嘴炮發吓牙痕
歐洲陪老味癲的話,毫無益處仲要得罪老中,歐洲啋你都硬膠啦
口罩丶手套丶防護衣呢一醫療防護品唔係要嚟救病人,唔係治病,係保護醫護人員
冷漠 D 講,家下最寶貴嘅命唔係病人嘅命,係醫護人員嘅命
數以萬計嘅病人就係靠班醫護去救命,醫護中招就少一個醫護人員多一個病人,真係唔講得笑

睇吓老味自己,其實防護物資短缺到班醫護嗌救命
有 D 醫生分配到一個 N95口罩,要用足成個禮拜
有 D 護士冇防護衣入病房,護士怕中招就用垃圾袋做防護衣
簡直係笑中有淚嘅笑話
老味呢個時候唔同老中和和氣氣咁講吓數 ~兄弟,幫幫手加班造多 D防護產品過嚟,免關稅㗎
反而無事生非去打嘴炮周圍辣老中
你話佢哋係唔係病毒上腦兼屎窟痕?

[/url]

老美啲後生仔根本冇當一回事。歌照唱舞跳女照鎅。水浸眼眉仲戇溝溝。
呢啲係西方個人主義自私本質 ...
無神論狂徒 發表於 2020-3-29 08:08 AM

鄉港喪屍廢青話要攬炒
呢次應該得償所願,不過係全世界一齊攬炒
不過西方發達國家嘅廢青就唔係諗住攬炒
佢哋成日信以為真隻病毒只殺廢老,年輕人中招都只係流感咁啫
唔知老床真係信定係靠害,總之佢前排一直都係咁講~ 呢隻病毒不過係流感咁上下之嘛
西方廢青另一個價值觀就係今朝有酒今朝醉,怕得幾多吖
有人仲舉行一 D 新冠趴地  Corona Party
不過鄉港都有咁嘅人
家下流落晌秘魯喊生喊死果班港燦咪係囉
疫症擺明已經漫延全世界,佢哋就膽正命平係都要去遊埠
家下仲嘈乜卵喎

27號特狼佬話GM 將生產ventilator,點知俾人鬧到仆街。
個廠房去年易主,生產條毛?

...
ali 發表於 2020-3-29 11:27 PM

咁就叫個新廠佬嚟白宮見我, NOW !  

西方班含家慘白鬼普遍智商真係好能低
畀班傳媒洗腦洗成腦殘,傳媒想佢哋知道 D乜 就畀乜佢哋睇
執政者統治一班咁嘅豬頭丙真係好舒服
譬如話高官丶磚家成日狗噏話戴口罩冇用
班豬西真係信,你信都算嘞,你自己唔戴,見到人哋戴就喊打,真係仆街
不過整整吓,有 D 冇咁豬西嘅鬼道質疑 :
~ 你哋話戴口罩冇用,但醫護人員就喊唔夠口罩用,口罩可以保護醫護人員,但對普通人就冇能用 ?

最白痴嘅係丹麥能
人口得果  570萬,仲少過鄉港, 但瀨嘢嘅人數已經四千五百幾單
睇吓鄉港升到千幾單已經嚇到鼻哥窿都冇肉
丹麥能家下仲話要研究吓戴口罩有冇防護作用
會哋搵 6000人, 一半人戴口罩,一半人唔戴口罩
過一個月後睇吓結果係點
思考能力咁能低嘅人種,竟然係發達國家,除咗死好命之外都諗唔到有其他理由

瀨嘢瀨金得滯
床破都轉口,話搵條頸巾圍住口鼻仲好啦,頸巾夠厚呀
有 D 州就叫人戴口罩
科羅拉多州丶賓州州長自己戴 「 口罩」,叫人都戴
不過睇吓佢哋嘅口罩,就睇出其實唔係想戴就可以戴個正規口罩
冇口罩,戴條毛咩?

今時今日, 醫護員嘅 N95口罩丶防護服丶醫用膠手套成為最短缺物資
呢類物資唔係咩高技術產品
相反係平時唔多值錢,冇乜大企業睇得上眼嘅商品
世人又點諗得到,有朝一日竟然全世界都搶住要
發達工業國唔係冇能力去製造
但霎時間,點去開闢新嘅生產線去狂造
地球上有一個國家就得嘞,係老中

過年果段時間,大陸疫情爆到七彩,醫療物資需求急劇增加
老中一咬牙,所有有能力轉型嘅企業即刻去造
於是造汽車嘅五菱丶比亞迪將無塵車房改成造口罩
造製衣嘅改造防護服
以前全中國嘅口罩產能每日造2000萬隻口罩,今日據聞可以每日出產 2億隻口罩
其中醫護用嘅 N95口罩工序複雜得多,產量比一次性口罩少得多
但仍然係世上最大產能

冇能力造咁多口罩嘅國家,又爆鑊爆到七彩嘅
只好向老中購買
問題嚟嘞,老中要算舊帳,親疏有別
平時阿之阿佐嘅國家,慢慢排隊啦
夠老友嘅國家,唔好講賣,送 D畀你救命又點話
老味同老中 friend 唔 friend ? friend 你老味
老味心諗, 買唔到,老子去搶
搶完法國又去搶德國
德國被搶, 就破口大罵老味係現代強盜
不過,德國佬自己咪又係土匪,搶瑞士搶意大利搶奧地利
土匪鬧強盜係賊

我哋真係有眼福
諗唔到會見到個世界竟然會出現搶口罩大戰咁嘅鬧劇
平時狗噏咩契約精神丶人權法治嘅西方白鬼,火燒眼眉時候就賊相畢露
平時口口聲聲盟友嘅狐群狗黨,急起上嚟就狗咬狗骨   

今個星期睇到最爽嘅新聞莫過於秘魯班含蝦燦
話說星晨一個南美旅行團去到秘魯
本來南美嘅疫情唔算嚴重,但秘魯見確診人數上升,果斷封城
封城係一日內決定,班港燦即刻企咗晌度
市面冇哂交通,人唔准出街
港燦要困晌酒店,冇得走
於是向特衰政府喊救命
幾番折騰之後,特衰政府安排包機俾班港燦走難
呢個當然唔係特衰政府有咁嘅牙力
冇中國大使館去跟秘魯政府傾,人哋啋你一個特區都有味

秘魯政府特批班港燦去首都利馬搭機走人
但只限於持有中國特區護照,因為中國政府負責佢哋
平時鳩之孖碌揸住 BNO以為自己係大陰國子民 嘅含蝦燦就昂九九企晌度
秘魯政府叫佢哋去搵陰國大使安排啦
其實以老中跟秘魯嘅關係,單一聲話呢班含蝦燦有鄉港身份證,中國政府可以負責埋佢哋
規矩係人定嘅,開到聲秘魯絕對唔會托老中手踭
不過睇落似乎係老共乘機俾 D 顏色班 BNO含蝦燦睇
你班躝癱食碗面反碗底,平時就托住支米字旗丶龍獅旗反中反特衰政府喊港毒
你哋揸 BNO 咁把炮就去搵你陰國契媽幫你啦
橫掂幫完呢班福街含家產,佢哋都唔會多謝老共,返到嚟咪一樣反中反共
你哋食自己啦

話就話唔接BNO,不過睇01呢段新聞佢地似乎仲早咗又平咗咁話喎。 ...
毛球 發表於 2020-4-6 09:07 AM

幾個含蝦燦跌落地揦返渣沙,死撐啫
話俾人聽 : 嗱,我揸 BNO 有陰國契媽照住㗎
陰國佬有冇咁大方呀? 真係大方的話,收果 250鎊托咩,索性唔收啦
總之我就唔係好信班 BNO 奴才講嘢

我記得特衰政府未安排包機之前,已經有報導話陰國亦正安排包機
報導話有幾件港奴跟陰國包機先走
而後來報導話秘魯政府要班 BNO 含蝦燦搵陰國大使館安排
可能講來講去都係同一班 BNO 含蝦燦
話之佢哋福街啦,佢哋鍾意就一世都攬住本 BNO 囉
不爭嘅事實係 BNO 奴才冇權晌陰國居住丶工作,冇陰國國民嘅任何權利

軍艦長被炒魷    罪名 臭屎冇密冚
ali 發表於 2020-4-3 03:29 PM

罪名係艦長將臭屎倒出街
艦長真係倒霉,確診中咗招
艦長住晌艦上嘅環境條件比其他水兵高得多,都中招
其他水兵真係要上帝保佑