免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖
梳⋯⋯⋯

又一次証明中華民族永不倒
上帝條友話事
宇宙地球有空氣就有料到
班朴街鬼子佬開始自己屎忽痕
執文痞漢奸擦鞋仔李怡口水尾
報應....天譴........扺九死............
不過來得太快

老中十二出現肺炎過案,老中十二月底,由張繼先上報,懷疑有可能人傳人。到一月廿三日武漢封城。前後不足一個月。對病毫無頭緒,再研究公布,在時間上實在看不出中國隱瞞疫情。而且大陸都八萬多人中招,又有乜原因要隱瞞?有咩動機?
連世衞睇過都大讚中共手段強悍。冇證冇據就想砌老共生豬肉。

波係圓嘅、轉頭個病傳到老美,由初初死亡率去睇,外行人都知,佢一定大把隱藏患者,而再睇凸眼佬話個病當流感醫,副坐館叫人唔好戴口罩,好明顯係身有屎,一定有意無意隱瞞疫情。之後紙包唔住火,不認不認遇需認,承認肺炎當流感,唔夠醫療物資。佢呢次

老中爆就老鳳嘅。因為佢係由冇準備到研究咗,個病都係突襲。殺中國一個措手。
但反䚒其他國,尤其西方先進大國,收哂警告,覩中撳唔住。
我計一計大陸未出院人數12,070。意大利仲有17,750人未出院。如果按人口比例睇或在實際人數睇,意大利都已超越中國。
中國家吓已完全遏制,但西方完全冇遏制,而且不斷擴散。再睇吓南韓,由一開始領先意大利,到今日完全遏制比意大利超前。
呢個極有可能唔單止係中西方嘅制度優越性問題,更似係東方文化差異嘅下場。
亞洲尤其受過中國文影響嘅國家,都會視國家政府係老豆,老豆叫到,只要個老豆唔衰,就聽老豆講;但西方重視個人化,政府係工具,明知政府死都唔會理,國家有事都唔關自己事,同東方文化好大分別,所謂國家興亡匹夫有責,這可能係中國四千年不倒嘅原因,因為中國人出賣賊多,但西方每個人都係賣國賊心理,個人至上,所以亞洲區嘅國家,會視政府及國家嘅危機係睇成自己嘅危機,但西方會視政府國家危機只係政府問題,政府有責任為我哋國民諗掂佢。
所以中國封城,國民都接受,盡力為國家做好自己。南韓亦然

歐美完全冇蹟像撳到個病。佢哋呢鋪硬食。

老中十二出現肺炎過案,老中十二月底,由張繼先上報,懷疑有可能人傳人。到一月廿三日武漢封城。前後不足一 ...
無神論狂徒 發表於 2020-3-15 09:36 PM

港大條濕九教授管軼最初上武漢索料
以為好似沙士咁掹車邊跟住大陸醫療專家團隊
攞到料落嚟就自吹自擂,話自己研究到沙士病毒係來自中華菊頭蝠   
大陸專家知道你條含家慘卑鄙無恥,今次冇人理佢
佢條躝癱冇哂癮,戇九九躝返鄉港後唱衰大陸
話武漢好大能鑊,佢嚇到要做逃兵
幾條港大濕九磚家就大合唱,話估計淨係武漢到幾十萬人中招
你睇返果條猿乜勇,隔三幾日就出嚟鳩噏
你查返呢兩個幾月嘅報導,佢條狗公冇邊樣噏得中嘅
佢其實只係微生物學專科,走去扮能晒傳染病丶呼吸道感染病專家咁

呢邊大合唱,果邊拂卵功就不停造謠
話武漢滿街死屍,老共要秘密燒屍,日日要燒幾千條屍
為咗加強謠言嘅可信性
2月份果時,鄉港耐唔耐就有條友行行吓仆晌街度
要令人相信係肺炎殺到嚟,中咗招嘅人好似中咗百步追魂掌咁, 行行吓就暴斃
然後班港毒就日日狗吠咁要封關 ~ 係封鎖關口唔畀大陸人入境,紅鬚綠眼洋契爺就例外
總之成班福街含家產就唱衰大陸,話大陸隱瞞疫情
話其實大陸有幾千萬人中招,幾百萬人瓜老襯
鄉港要封關口,一個大陸人都唔好放入嚟

一個月前,武漢暗無天日咁
每日都二千幾宗新確診個案
大陸就變成人間大毒窟咁
外邊人冇必要就打死都唔敢入去

一個月後今日,情況 180度轉變
本來晌歐美享受自由清新空氣丶免煮濕疣先進政制嘅華人佬要走難
有本事走嘅人都要飛撲返入大陸
老味第一時間停飛中國航班就唔好講佢嘞
陰國冇停飛,而陰國有唔少大陸人或工作或留學或已移民留晌陰國
最近兩日陰國首相話我哋唔理個疫症,大家自生自滅
嚇到班華人佬九都縮埋
於是有能走嘅就走難返大陸
搞到機票價好似炒股咁日日升
最近一張由倫敦飛上海嘅單程票升到 27000 人仔一張經濟客位,仲要一票難求
於是有人就要求航空公司安排特別商業包機

一張由倫敦經日內瓦飛上海嘅商業包機機票要 18萬人仔一張
你以為咁貴冇人買 ? 機票放出嚟兩個鐘就賣晒
安排商務包機嘅公司話已經收到超過 100個預訂,主要來自倫敦

一個月前係人間煉獄
一個月後今日變成避難所

又一次証明中華民族永不倒
上帝條友話事
宇宙地球有空氣就有料到
班朴街鬼子佬開始自己屎忽痕
執文痞漢奸擦 ...
維圓阿伯 發表於 2020-3-14 11:48 AM

人生最大樂事之一係睇到現眼報
1月尾,丹麥有條公仔佬對老中疫情幸災樂禍
將五星旗果五粒星 P 圖 P 成新冠病毒
老中抗議,佢哋個濕九首相就話係言論自由,政府無權干涉