免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖
網傳 吾知坚定流
————————
英國首相約翰遜 BJ果然高招,我起初以為英國咁鬼蠢,原來有後著,真是一 ...
神..六 發表於 2020-3-24 02:45 AM

陰國佬對中國從來都唔會去到盡
永遠都留返條後路畀自己
由老共建國起一直都係咁樣
就好似今次疫症咁,趁住老味開始頂唔住疫症,老味自己國內狗咬狗骨
陰國佬迅雷不及掩耳,晌議會速速通過議案批准華為參與陰國 5G 建設
仲將原先口噏噏嘅 30% 提升到 35%
呢個時候全世界都俾病毒折磨到焦頭爛額
老味更加唔得閒理 D小事,搞掂自己壇嘢再跟你算帳

不單係咁
武漢爆發疫症冇耐,老味帶頭要由武漢撤僑, 陰國佬跟住都撤僑
不過陰國佬好識 do, 架客機順便運嚟一批醫療物資捐贈俾武漢

中國佬傳統講究投桃報李
你當日捐贈俾我,今日你有難,我又唞順條氣,有餘力回贈返俾你
於是由山東省派出一隊醫療隊去英國幫吓手俾 D 意見
老中咁做,一為神功,二為弟子
始終有一大班滯留陰國嘅中國留學生同埋企業外派人員
包機撤僑唔現實,咁大棚人要包幾多百千隻飛機?
而且返到中國點搵地方去隔離咁多人?
自己先啱啱甩難,又接咁多個計時炸彈返嚟,如果有幾千個人係潛在染病嘅,點搞?
所以派醫療隊去陰國安撫吓佢哋好過
醫療隊得十幾人,成隻飛機當做貨機咁用
將 D 醫療物品放上客艙座位

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

豬七開會
你老味特務頭子死肥佬
以為時光倒流三十年
玩“中國武漢肺炎”
成班契細路釆你都儍
老美向低走勢 ...
維圓阿伯 發表於 2020-3-26 03:16 PM

未有疫症前,老味已經跟歐盟打貿易戰狗咬狗骨
疫症發展到今日,歐洲變成重災區
上個月老中搏老命抗疫之餘,發動大小企業生產醫護裝備
連汽車廠 ~ 五菱丶比亞迪都開生產線生產口罩
波司登造開羽絨服,天冷都過咗,正好有車間可以轉為生產防護衣
仲有其他大大小小嘅企業即刻投產,一間封存咗十年唔再生產口罩嘅工廠,幾日之內即刻復產
雖然生產口罩丶防護衣唔算咩高科技,但要求無塵車間同消毒環境就唔係間間都做到
口罩其實唔係賺大錢嘅生意,以前出廠價只係幾粒神,鄉港嘅零售價為到一至兩蚊一個
N95 規格高 D, 但亦只係三兩蚊出廠價
所以歐美嘅大企業根本睇唔上眼
世界產量佔一半係中國製造
以前中國每日產量為到每日 2000萬隻口罩
2月份,中國俾疫症火燒屎忽,急起上嚟全國有能力嘅企業都去造口罩
於是去到 2月尾, 中國嘅口罩產能每日1.1 億個
老中控制住疫情,轉吓眼歐洲就爆大鑊
平時大家睇唔上眼嘅口罩同防護衣變成搶手貨
真係要搶嘅搶手貨,德國首先發難炸去搶,意大利又搶埋一份,法國佬又搶

環顧世界有能力提供歐洲佬救命嘅醫療物資,只有中國
老味屎忽痕,好似細路仔玩泥沙咁,要 G7 用一個咩中國肺炎字眼出聯合聲明
實質作用完全冇, 純粹打嘴炮發吓牙痕
歐洲陪老味癲的話,毫無益處仲要得罪老中,歐洲啋你都硬膠啦
口罩丶手套丶防護衣呢一醫療防護品唔係要嚟救病人,唔係治病,係保護醫護人員
冷漠 D 講,家下最寶貴嘅命唔係病人嘅命,係醫護人員嘅命
數以萬計嘅病人就係靠班醫護去救命,醫護中招就少一個醫護人員多一個病人,真係唔講得笑

睇吓老味自己,其實防護物資短缺到班醫護嗌救命
有 D 醫生分配到一個 N95口罩,要用足成個禮拜
有 D 護士冇防護衣入病房,護士怕中招就用垃圾袋做防護衣
簡直係笑中有淚嘅笑話
老味呢個時候唔同老中和和氣氣咁講吓數 ~兄弟,幫幫手加班造多 D防護產品過嚟,免關稅㗎
反而無事生非去打嘴炮周圍辣老中
你話佢哋係唔係病毒上腦兼屎窟痕?

27號特狼佬話GM 將生產ventilator,點知俾人鬧到仆街。
個廠房去年易主,生產條毛?

[/url]

老美啲後生仔根本冇當一回事。歌照唱舞跳女照鎅。水浸眼眉仲戇溝溝。
呢啲係西方個人主義自私本質 ...
無神論狂徒 發表於 2020-3-29 08:08 AM

鄉港喪屍廢青話要攬炒
呢次應該得償所願,不過係全世界一齊攬炒
不過西方發達國家嘅廢青就唔係諗住攬炒
佢哋成日信以為真隻病毒只殺廢老,年輕人中招都只係流感咁啫
唔知老床真係信定係靠害,總之佢前排一直都係咁講~ 呢隻病毒不過係流感咁上下之嘛
西方廢青另一個價值觀就係今朝有酒今朝醉,怕得幾多吖
有人仲舉行一 D 新冠趴地  Corona Party
不過鄉港都有咁嘅人
家下流落晌秘魯喊生喊死果班港燦咪係囉
疫症擺明已經漫延全世界,佢哋就膽正命平係都要去遊埠
家下仲嘈乜卵喎

27號特狼佬話GM 將生產ventilator,點知俾人鬧到仆街。
個廠房去年易主,生產條毛?

...
ali 發表於 2020-3-29 11:27 PM

咁就叫個新廠佬嚟白宮見我, NOW !  

美國人咁既態度,美國既政客好唔好意思賴人唔通報疫情?

https://youtu.be/ZDFe-loITh0

最后笑才識笑
你老味一樓一之國
曼哈頓西奈山出動垃圾袋
本來阿伯弟一反應
哈哈大笑”你都有今日
不過三省吾身想一想
美國醫護無私冒死上陣救人,非常偉大
恥笑錯了,收番道歉

鬥牛佬都爬咗老中頭。

按老美每廿四小時多兩萬。明日老美係十六萬。周末廿幾萬。
傷盡曱甴心。氓主痔疣唔係百毒不侵嘅咩?