免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖
1957年,老毛話要整風,整治共產黨
歡迎各界人士發表意見,批評共產黨嘅缺點,共黨人要自我批評
老毛話呢種 ...
飛毛腿 發表於 2019-9-22 22:52

拭目以待 - 要等幾耐呢?

好多人講、十月一日會有大穫嘢發生、迫老共出手、或落老共面子、不過依樣好快知道係吾係喇

毒立?
東江水一關水喉已經收皮啦!

財主佬為咗本身利益就一定啦、但係吾係想香港獨立,都係一個問號❓如果獨立咗、鄉港仲會吾會可以生金蛋、 ...
public 發表於 2019-9-23 09:09 PM

只要有正常思考能力嘅人都知道鄉港冇可能力獨立
財主佬要針對嘅係林鄭果明日大嶼計劃 ~ 我上邊都有講過
財主佬希望達到嘅目的係林鄭知難而退,自動下崗或者老共換人
佢哋呢招咁多次都得手,覺得成功機會極高

老董嘅八萬五計劃, 俾一條 23條立法搞到幾十萬人遊街
我記得果時條自吹中國問題磚家口水佬劉銳紹,佢話老共為咗面子點都要死挺老董
點知話口未完,一個月左右老董就話腳痛下崗,挺條毛呀?
接手嘅煲呔停建居屋,一層居屋都冇賣過
於是樓價飆升,歌舞昇平,大家 happy

煲呔之後,財主佬代言人糖糖被認為勝望甚高
對手係被視為八萬五幕後師爺嘅 CY,形象麻麻,財主佬非常唔 like 佢
但最後糖糖倒灶, CY 登台
果然 CY 揸莊之後,猛咁出樓市辣招打壓樓價
只係撞啱老味果段時間搏命量化寬鬆,猛印銀紙
全世界都水浸, CY 嘅樓市辣招事倍功半
於是又有人借國民教育爭議興風作浪, CY 退讓收場
跟住又嚟一個政改,於是整舖大嘅佔中大龍鳳
果時成日有人放聲氣話老共要出兵清場
我由始至終都話,鄉港嘅事對老共毫髮無損,為乜要出頭做衰人?

今次林鄭推出個明日大嶼計劃,又郁到財主佬個蛋糕
於是借個逃犯修例,小題大做
只係呢次撞啱老味有個床破九唔搭八,同老中打貿易戰
呆灣個菜菜子竟然又出錢出力插一腳落嚟
於是各方勢力匯聚, 資金不缺,可以鼓動班喪屍空群而出

回歸後共有四任特首,可以睇出一個規律
三個郁到地產呢舊肥豬肉,就必定惹禍上身
你話會唔會係偶然?

至於咩派系鬥爭呢種猜測,數十年如一日
報紙檔大把呢種內幕秘聞,咩爭鳴丶開放之類養起幾多作故仔佬
我就從來唔信呢 D故仔
老共當然一定有派系鬥爭 ~ 你以為老味冇? 陰國佬冇?
老床手下嘅重臣,三日一小炒,五日一大炒,炒完呢個炒果個
仲係個個都不歡而散
啱啱炒咗個國家安全顧問,記者問呢個問題,台上正開記者會嘅國務卿同財政部長一齊笑
陰國首相迫走一個又一個
呢個傻佬一上場就話要硬脫歐,霸王硬上弓
擺個議案硬要投票通過,保守黨自己友都反水
第二日就踢條友出黨,你反骨吖嗱
咁咪又係派系鬥爭

老共嘅派系鬥爭主戰場必定係國內
你要跟手握重權嘅政治核心鬥
必定要人強馬壯,有涉及國家重大利益嘅話事權先有得鬥
鄉港呢 D邊皮地區點會有涉及派系嘅重大利益,邊會有籌碼攞嚟同權力核心鬥?

拭目以待 - 要等幾耐呢?

好多人講、十月一日會有大穫嘢發生、迫老共出手、或落老共面子、不過依樣 ...
public 發表於 2019-9-23 09:15 PM

要等幾耐?
可能十年八年,等鄉港陰乾到謝晒
飯都食唔飽果時, 仲要講乜能嘢自由人權普選,咁就佩服佢哋嘞
又可能到 2047  
總之睇個趨勢係你哋自己鐘意點就點,食飯定食粥水,你自己諗掂佢

冇槍冇炮,我就諗唔到班喪屍有咩大鑊嘢做得出
除非老味已經運緊幾十個貨櫃槍炮彈藥過嚟
不過老共又唔係食齋念佛嘅,點會唔( 目及)到實
我估老味唔會咁笨監硬嚟, 畢竟對手唔係窮國小國
監粗嚟, 死得最快可能係佢哋班字母組人員

至於咩面唔面
老共堅守港人治港, 治唔掂係你哋冇面,關老共乜事?

仆街仔咪死,仲要上法庭受審

https://m.facebook.com/story.php ... amp;id=128807942654

仆街仔咪死,仲要上法庭受審
anakin 發表於 2019-10-1 06:54 PM

呢條曱甴仔,唔死就前途無限囉
捱過槍食過蓮子羹,戰績彪炳,其他曱甴同佢冇得揮
第日出嚟做勇武嘅金牌打手
橫掂條命執返嚟,乜都唔怕啦

你睇佢幾能狠先得㗎
警察已經揸槍在手
佢仲舉起碌鐵通扑落去
除非佢係弱智,以為枝槍係水槍
不過亦可能以為警察例牌菜向天開槍先
唔理佢點諗,總之就成為呢一鑊反修例曱甴運動嘅第一滴血 ~ 被伸縮棍扑濕嘅小兒科唔算數

睇慢鏡, 警察已經揸槍在手,本來側面背住條曱甴仔
曱甴仔想偷襲,一棍打落警察隻手,咁警察可能甩手跌枝槍落地下
啱啱好警察轉身面對曱甴仔
但碌棍只係打到警察前臂嘅衫袖
鏡頭影得好清楚衫袖俾碌棍片起咗
唔通警察唔開槍等你回棍再打 ?
甚至可能係因為被碌棍揩到隻手導致手一緊,枝槍走火
總之呢條福街仔死都唔抵可憐

而鏡頭前另有幾件福街正在圍毆一個已倒地嘅警察
全片段就睇到佢哋用鐵通插倒地果個警察

再 cap 後面一段
條福街仔中槍,另外幾個聽到槍聲就走
有件福街臨走都要用枝咩金屬物體再插一下倒地嘅警察
所以開一槍辣低一件都嫌少嘞

https://www.scmp.com/video/30311 ... O5X16Was4YQWxdzPUak

這片 好清楚 藍盾人  追擊落單警察

這片 好清楚 藍盾人  追擊落單警察
番攤士碌架 發表於 2019-10-2 06:05 PM

呢段片係槍擊廢青前傳  
不過南早好似 cut 咗廢青埋身打警察隻手,然後警察開槍果一段
呢條福街仔打死都唔抵可憐
一馬當先衝上去狂毆倒地個警察
睇另一 D 片見到有廢青舉起鎚仔去鋤個警察,另一個就舉起士巴拿
直頭想攞命咁款
其實倒地個警察應該退後嘅時候就掹槍,唔敢一下就射人就向天開槍
廢青再埋身就開火射人,你死好過我死
今次個警察唔重傷算佢好彩,班伙計嚟得及時