免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖
https://www.facebook.com/hk01.news/videos/432530827615658/

曱甴 一句話 我認得你  就開佢波
市民安全 無保正   
大家見到 黑氣 都是掉頭走好

一如以住信念始終如一
醉貓好友都十几廿年
老啦真的老去
稔番老共阿頭鬥木佬講古
茶壼D嘖係好野
小平同志又話馬照跑舞照跳
全部起碼表面上今時今日被八國聯軍破功
睇泥阿爺的香港政策要俾多D新思維新作風
自殘香港定會由大灣區龍頭變龍尾
身為港燦阿伯都 N0 EYE SEE
太可惜啫

係咪咁?
毛球 發表於 2019-9-22 02:44 AM

冇錯。

一如以住信念始終如一
醉貓好友都十几廿年
老啦真的老去
稔番老共阿頭鬥木佬講古
茶壼D嘖係好野
小平 ...
維圓阿伯 發表於 2019-9-22 02:42 PM

鬥木佬係政治局成員,大概係班老嘢低估咗陰國佬地雷嘅爆炸力
而現實係當時中國嘅國力有限,要顧掂十億人食飽飯有工開先係頭等大事
就算強如老毛,1950年所謂和平解放西藏
但當時要入朝鮮参戰, 呆灣又未解放,全國到處有刮民黨殘餘勢力同土匪佔山為王
老毛都要捏住個鼻同丟佢喇嘛講一國兩制
西藏保持貴族同奴隸制
西藏班喇嘛係千百年來嘅既得利益者
點肯俾共產黨騎住,連自治都唔過癮,要將老共踢走先可以放心
情形跟今日班港毒心態一模九樣

班西藏貴族視解放軍如仇寇
西藏自治政府唔提供糧食俾解放軍,解放軍出錢買都唔賣,亦唔准其他藏民賣
老毛忍屎忍尿咁忍佢哋
班卵樣件解放軍咁好恰,就得寸進尺
終於1959年就搞獨立運動,爆發動亂
呢次國內大局已定,老毛冇後顧之憂
一舉派兵入西藏將班杏加橙藏毒打殘,丟佢喇嘛著草拉埋一大班貴族逃命去神油國
剛剛七八年前晌朝鮮用落後嘅武器,都打到世界最強國老味由平壤逃命仆返三八線
面對烏合之眾嘅藏毒,間直係用牛刀殺雞
俾你自治你就三分顏色上大紅
家下打殘你,仲自治你條能

呢幾個月演出一鑊港版冇文化大革命
點樣冇文化? 睇下 :

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

自從土皇帝首灶底藏詩出咗街,我有理由相信,香港好多土豪係想香港獨立。因為如果香港五十年限期到咗,老共空降個坐館,呢班土豪同大陸冇人脈,坐館亦唔會比面呢班土皇帝。當年老董八萬五,佢被自行了斷,貪曾上任,冇理房屋問題,市面平靜,梁坐館大建公屋,林鄭大嶼願景。又佔中又暴動。
我睇呢班土皇帝對政局影響力唔細。
佢哋要繼續吸血,刮盡民脂民膏,就要保住人脈及政經影響力,五十年暓女期到,呢班土豪會失去香港政經影響力。所以佢哋應該最想香港獨立,唔獨立就永久自治,這最符合佢哋利益。
我冇證據,但有絕對理由信呢班大黃絲土皇帝想幫香港造忌,佢哋有冇份搞呢場暴亂,我冇證據亦唔知,但同大陸唔啱咀形就梗㗎嘞。

廢青嘅冇文化大革命有一個意想不到嘅副作用
就係替老共平反六四
有 D 海外嘅大陸人就話, 六四班學生邊有鄉港班廢青咁乞人憎
六四學生起碼冇去追打北京市民,冇去堵塞馬路唔准人哋返工
鄉港廢青就去阻住地鐵閂門,阻住人哋返工,圍堵機場,唔准旅客登機
好多人越睇越谷能氣
你話法律完全失效,我哋乘機去金舖搶返幾斤金返嚟都好吖
但唔係,法律只係對廢青喪屍失效,佢哋可以為所欲為
我哋想擸把西瓜刀去斬九佢哋就會俾警察追捕
你話係咪谷能氣?

人嘅忍耐力因人而異
有 D 人忍耐力強,有 D 人性格急燥,忍耐力弱
最近兩次都有幾個人,同廢青紮馬
可惜人丁單薄,甚至只有一個人對著幾十條喪屍
結果係俾喪屍打到血流披面,甚至重傷危殆
你估佢哋唔知道自己影單形隻,局面係凶多吉少咩?
火遮眼起嚟,幾大就幾大
如果呢類情緒失控嘅人越嚟越多的話,喪屍做烈士嘅機會就多矣

好多人成日渴望老共出兵清場
由佔中果次開始,我成日都話老共一定會忍手
釣魚台島忍氣吞聲,老鄧話擱置爭議,忍日本佬忍幾十年都係咁忍
老味炸九老中大使館, 忍
你實力不足以跟老味反枱,唔忍只係自取其辱,於事無補
到2016年,南海山寨裁案果時,老中就唔忍嘞
成百艘軍艦, 四個上將去現場坐鎮,恭候老味兩個航母編隊
今次老味大唔甩老中, 縮沙,走

老共睇嘢唔係聚焦一個點,要用全盤大局嘅視覺去睇
要出手就要一了百了,頭痛醫頭係冇意義嘅事
鄉港出解放軍唔難, 一出兵班喪屍廢青已經謝晒
可能仲有極少數喪屍唔識死,或者為咗錢去賣命當炮灰
對付為數不多嘅炮灰根本槍都唔駛開
解放軍壓陣封晒動亂現場出入口, 警察去捉曱甴
要防嘅只係老味渾水摸魚放冷槍

既然出兵就一不做,二不休
全城搜捕港毒頭目丶曱甴頭目等一干亂港禍首
緊急狀態下廢班假髮幫司法權
將一干人等運上大陸,成立一個特別法庭審班含家產,慢慢審
但跟住又點做 ?
認為鄉港市面情況已回復正常,將鄉港執政權交返俾特衰政府?

1957年,老毛話要整風,整治共產黨
歡迎各界人士發表意見,批評共產黨嘅缺點,共黨人要自我批評
老毛話呢種係百家爭鳴,百花齊放, 即係大鳴大放
於是各路人馬,尤其是本來民國年代嘅既得利益者猛噴老共
後來老毛話其實係引蛇出洞,睇吓邊 D人對老共心懷怨毒,不服老共統治
老毛話咁係陽謀,唔係陰謀喎

今舖鄉港嘅反修例風波,真係似眾蛇出洞
冇人引佢哋,係佢哋自己躝出嚟
睇下個局面真係驚心動魄
海關丶入境處呢種紀律部隊,都有人蒙住塊面上街搗亂
醫護人員不問黑白,明知爆眼妹事件係造謠抹黑警隊,一樣出嚟助陣
假髮黨簡直扯爛面,守龍門就隨時搬開個龍門
傳霉控制信息渠道,指鹿爲馬,造謠當新聞
好在今日係互聯網年代,唔係就俾傳霉隻手遮天
養班廢青做炮灰,後勤支援,物資採購,日日咁燒銀紙, 錢從何來?
我諗老共嘅情網網絡應該搵到唔少料, 班財主佬唔會清白得去邊

一句講晒, 鄉港已經由面爛到底,層層潰爛,爛到出汁
對付班廢青垃圾 ~ 你又唔可以槍斃晒佢哋,始終要放佢哋出嚟
唔解決鄉港嘅港毒溫床,野火燒不盡,春風吹又生,點搞 ?
所以我認為老共唔諗出一套刮骨療毒,全盤大換血計劃的話
出手都冇用,連標都治唔到,莫講治本
點為之大換血? 我諗得到嘅只係好似當年西藏咁大清洗
希望老共班智囊有更巧妙嘅大計,可以表面維持一國兩制,不落人口實
但假髮黨呢個死結一定要剪除,唔係整個太上皇晌度,邊個做特首都係廢柴一碌
又或者由九得你鄉港爛到底,爛到食飯都成問題,你班港燦自己狗咬狗,咬死能就
大家拭目以待啦

自從土皇帝首灶底藏詩出咗街,我有理由相信,香港好多土豪係想香港獨立。因為如果香港五十年限期到咗,老共 ...
無神論狂徒 發表於 2019-9-22 18:47

財主佬為咗本身利益就一定啦、但係吾係想香港獨立,都係一個問號❓如果獨立咗、鄉港仲會吾會可以生金蛋、仲可吾可以踏這架中國特快列車呢。如果吾得、佢哋嘅資、大部分都係房地產、都會涷過水。依班士皇帝、係大陸應該都有吾少投資、佢哋會吾會為咗鄕港放棄係大陸的利益。

有傳聞話鄉港的動亂、係大陸派係鬥爭的結果,係’江派‘落柯打比本地財主佬做嘢比’習派’睇、 這個可能性高吾高呢?如果冇後枱撐腰、佢哋夠胆做嗎?