免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖
https://www.qiqu.live/node/151856#1712

大紀元報導何韻詩接受新唐人訪問,加埋陳浩天同英美港盟(都唔知邊個改個咁唔知醜既名),簡直係港獨一條龍。
呢個集會分明就係港獨大聯合,何韻詩仲想做埋代理,政府點會批准呢d咁既集會?

藏尾詩
左右左右咁睇
飛毛腿 發表於 2019-8-16 23:01

其實唔使推敲,
今時今日,
佢算老幾?
枝節真係唔重要

大吉飛機事件話俾我地知
對付腥港班秀才造反
事實上是一班爛仔,流氓,無賴
不需講文明
你要佢手板痛,荷包痛,冇著數
著草返祖家批薯仔
自自然然消失

有人話要好好認識梁繼平呢個“義士”,主張好偉大,講得好有道理。
原來講到再偉大再大仁大義,都只不過係個畏罪潛逃既逃犯,矇面帶頭衝,安排好後路先用真面目見人,為既就係鼓勵更多熱血有餘,經歷不足既後生仔後生女繼續用犯法既手法表達訴求,難道真係會慷慨赴義留係香港等拘捕嗎?
我理解有唔少人覺得自己呢一代無為香港做過事,唔想下一代同自己一樣既想法,但透過美化犯法手段去鼓勵年輕人去爭取,又係唔係為下一代著想呢?
而家呢個英美港盟推動既,係用反政策去包裝反政府,直接講係港獨,擺明就係騎劫不滿修訂逃犯條例既原意;超出香港政府可以處理既範疇,要面對既亦都唔止係特首同特區政府咁簡單,就算唔講代價有幾大,可行性又有幾高?或者有人話唔試過又點知唔得,但關係到七百幾萬人既生活,又係唔係二百幾萬人既民意可以決定呢。

其實唔使推敲,
今時今日,
佢算老幾?
枝節真係唔重要
manw0ng 發表於 2019-8-17 11:33 AM

2018年亞洲首富係神油國富豪
馬化騰跌落第二,馬雲第三,超人只係第六
超人如日中天年代係鄉港經濟顛峰年代
但佢嘅生意叻極都算唔上咩世界級企業 ~ 你世界各地有生意唔代表你係世界級企業
因為地產根本唔係有幾高技術含金量嘅行業
純粹係地頭蛇生意
你睇馬雲,可以去同床破傾發展大計,當年陰國首相卡梅倫訪華都要專登約馬雲見面
馬雲周不時去 D世界經濟論壇噴口水
而鄉港地產佬冇一個可以衝出去亮相
其實亦冇乜邊個地產佬係世界級富豪
~ 床破唔係做咗總統,外邊有幾個人識得佢?

2015年超人嘅旗艦公司合併,仲要遷冊
可以講係跟老共割席
情況好似當年置地怡和遷冊
你晌鄉港係地頭蛇老大,政通人和就也文也武
去到人哋地頭,虎落平陽都被犬欺,何況你唔係虎
而老共方面,你都搬竇唔願做自己友
老共仲點會當你係知心友 ?

今次超人要用藏頭露尾方式表達情緒
我估計係佢連跟老共溝通嘅渠道都可能冇
所以要用到呢種下策

有人話要好好認識梁繼平呢個“義士”,主張好偉大,講得好有道理。
原來講到再偉大再大仁大義,都只不過係 ...
anakin 發表於 2019-8-17 18:13

港毒既無需要,
亦不可行,
智者不為。
所以應該係外地派人鼓吹

德國有中國留學生集會
有條狗吊廢青去踩場刷存在感
~ 橫掂晌德國,現場又有警察維持秩序,唔怕你班大陸留學生敢打鑊我

狗吊廢青為咗顯示自己係好能有性格嘅港產廢青,於是戴住個狗套蒙住個狗頭
德國警察一見到,即刻埋嚟要廢青除低個狗套
文化水平超低嘅廢青大概聽唔明德警講乜九,用白痴嘅眼神望住警察
德國佬唯有用手勢表示 : 除低你個狗頭套
廢青終於明白嘞,含含聲拉低個狗罩
不過,德警唔係淨要佢拉低個狗罩露出個狗嘴
係要成個狗套除低
廢青 : Yes, Sir

換著晌鄉港,廢青點會咁順攤
九之孖碌咁質問警察邊條法例唔准蒙住個狗嘴 ? 我犯咩法呀?
但呢度係德國,面對紅鬚綠眼嘅德國警察
廢青只有狗嘅本性,叫佢 sit 就 sit

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

紅鬚綠眼梅毐發出面
英,美,加,歐盟同時間出來廢噪
場面巴之閉過攻打清朝紫禁城
不過帶路黨換了一班讀屎片”學者”
老共驚唔驚?????????

R T H K 百密一疏,夏慤道堵路現埸,俾架運送頭盔物資的白色寶馬!
WB 4599 入咗鏡
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

https://www.youtube.com/watch?v=-g-bEZxuysY

原來還有好多 粉紅隊
收唔到錢 唔攪野 ??