免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖
黑衣人協助警方拘捕示威者
(不分 黃藍  小弟只找電視台 沒有播的 短片 )

...
番攤士碌架 發表於 2019-8-12 10:48 AM

睇到我一舊雲
都唔知邊派打邊派
被拉嘅有黃衫白衫黑衫
不過,見到條黑衫廢柴俾人打爆後搭上孖葉,死狗咁哀嚎
真係爽到痺

其實最好有一班不明來歷嘅神秘兵團
亂棍將班戴住顏色帽嘅所謂記者打到殘廢
咁就完美
當年意大利女記者晌伊拉克被綁架
意大利特工成功拯救女記者
佢哋開住架車去到美軍檢查站
老味大兵一見到架車就亂槍掃射
意大利特工瓜咗,女記者大命只係受傷
女記者話老味大兵明知道佢哋唔係伊拉克人都亂槍掃,係存心滅口
你有你講,老味有老味講
你咬我食呀?

打手板又吳痛
有得玩,有得食,有錢收,有得移民歐美,名校免試入
換轉阿伯如後生五十年
肯定都是黑衣人班朴街仔之一

“強力遣責無能陰陽怪氣特衰正苦廢官們”
佔毛坑不拉屎
不能保護..亦不想保護
每天擔憂受怕的正直良好市民
正常生活及人身安全
朴佢班漢奸走狗臭街
橫掂早有太平門狡免早有三窟
攪冧檔就返歸

16歲,咁就一世
anakin 發表於 2019-8-5 08:32 PM

呢個唔算一世
# 51 樓 做判頭出糧俾班喪屍果條女就真係一世嘞
佢身為後勤派錢人員,唔駛上前去搏命,但保護措施都做足,戴上保護眼鏡
點知道俾人一嘢打爆個保護鏡
據講視網膜脫落出血,好得返都視力大受影響
好彩就唔駛做獨眼龍
有人話睇片見到係自己友用強力彈叉想射警察
點知失手射中條女
我未睇過條片唔知真假
總之做炮灰賺賣命錢,冇得好怨

上星期有一單新聞 :

張建宗道歉論惹警員不滿 陳景生指警隊「恃寵生驕」

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

有一個 comment 好抵死又傳神

貴婦狗

大前日立秋
傳統上有所謂秋後算帳  
近日有兩單新聞,比較少人關注
一單係匯豐錢莊集團總裁離職
跟住唔夠兩 ...
飛毛腿 發表於 11-8-2019 22:22

題外話, 獅子錢莊 除了近代有涉及洗黑錢外, 亦涉及替 老尾

在郁 亞富汗時, 提供金錢運送, 所以它在 土耳其的分行被

塔利班 炸了
大將軍 在此。

回復 66# das_reich

獅子錢莊個底臭過狗屎
替毒販洗黑錢
所以俾老味狠狠敲一筆竹槓
睇怕仲要替老味做二五仔,報料屈華為去領功

美國會披露匯豐洗錢案細節 「大到難以起訴」
2016年 7月 12日

在美國官員拒絕對洗錢罪行成立的匯豐銀行進行司法起訴後,美國國會周一(7月11日)公布了一份報告,
指責前美國司法部長埃里克∙霍爾德(Eric Holder )誤導了國會決策。

匯豐銀行在2012年捲入一起洗錢醜聞,被指違反美國制裁禁令,對一些販毒集團提供洗錢服務。
隨後,匯豐同意向美國政府支付19億美元,匯豐洗錢案達成和解。

截至目前,沒有任何匯豐銀行高管遭到刑事起訴。

美國官員解釋對匯豐免於起訴的理由是,這樣做可能導致一場「全球金融災難」。

美國司法部發言人彼得∙卡爾(Peter Carr)稱,作出免於起訴的決定考慮了多方面因素,
包括「是否會對無辜的第三方比如雇員、客戶、投資人、養老金領取人以及公眾造成負面影響」。

國會報告指出,考慮到匯豐銀行對金融市場的「重要性」,霍爾德忽略了一些美國政府普通職員起訴匯豐的建議。

https://www.bbc.com/zhongwen/trad/business/2016/07/160712_us_report_hsbc_laundering_scandal

佔中果時,連小巴公司丶的士團體同埋中信大廈都識得去法庭申請禁制令
禁止班喪屍阻塞道路同侵佔私人地方
今次班黑衣喪屍去機場搗亂,已經唔係第一日
今日終於要取消 18:00 點後所有航班

機管局班廢柴係唔係真係咁廢,連小巴佬丶的士佬都不如
俾喪屍搗亂咁多日,都唔識得去申請法庭禁制令 ?
機場要停止航班升降,旅客行程受阻,絕對係損害公眾利益
機管局申請禁制令,好大機會可以獲批
偏偏機管局班廢柴好似有意配合班喪屍去達到目的咁 ?
而且,既然取消航班升降
將機場大樓嘅冷氣熄哂,等班喪屍冇得坐晌大堂涼冷氣咁他條
睇下班含家產走唔走,駛咩要警察去清場

呢個唔算一世
# 51 樓 做判頭出糧俾班喪屍果條女就真係一世嘞
佢身為後勤派錢人員,唔駛上前去搏命,但保 ...
飛毛腿 發表於 2019-8-12 13:56

爛果有片話係中左豆袋彈,不過奇就奇在如果真係中豆袋彈,咁好機會煮死警察既機會竟然唔報警…