免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖
退讓 = 飲鴆止渴

Brother Manw0ng : 現時好像有風聲說 正苦要撤回
大將軍 在此。

回復 42# das_reich
在中央表示支持下
撤回?
前车之鉴:老董下台;今次:林郑下台?
一国两制改做两制一国,老中收唔收货?

做人要分莊閒
老共將腥港班杏加橙指鹿為馬攪攪震
上升到外交層面
老味,呆彎仔,甚至八國聯軍是皇帝新衣
港燦有排煩
所以呢阿伯一定同班朴街一定要鬥長命
因為好戲在後頭

如果係策略性暫緩,可以接受。
徹回既話就即係話比反對派聽只要監硬反對就得,以後就算有一人一票直選特首都管唔掂香港,倒不如索性結束一個兩制,京人治港做個直轄市好過。

如果係策略性暫緩,可以接受。
徹回既話就即係話比反對派聽只要監硬反對就得,以後就算有一人一票直選特首 ...
anakin 發表於 2019-6-15 09:48 PM

now 咁報導 :

綜合多名消息人士表示,林鄭會上形容自己提出修例是「撼頭埋牆」,又向議員連月來受壓,甚至來兩場選舉或有損失多次致歉,重申因為不想再有流血衝突決定叫停修例。

我唔知佢哋講嘅咩「兩場選舉」 係指年底區議會選舉?
不過應該係有 D 原本支持嘅議員怕孭飛,下次選舉時馬失前蹄
如果呢類議員有一定數目,到時投棄權票或者轉軚
咁就輸得難睇
大概等區議會選舉完先再上馬
不過,如果係咁嘅理由,你過到初一未必過到十五
下次再提交法案時,又有 D議員怕輸下次垃圾會選舉
點搞 ?

睇怕要等一次大變局,比如老中打一場仗
到時全國進入戰時緊急狀態,乘機一鑊剷起班港毒含蝦燦
咁鄉港先會有新局面

做人要分莊閒
老共將腥港班杏加橙指鹿為馬攪攪震
上升到外交層面
老味,呆彎仔,甚至八國聯軍是皇帝新衣
港燦 ...
維圓阿伯 發表於 2019-6-15 12:19 PM

每次鄉港有人搞事
老味例必指手劃腳
老中又例必打兩下嘴炮:堅決反對。。。。然後不了了之
但今時唔同往日
種種跡象顯示老中唔想再同老味妥協,隨時反枱
睇下上次貿易談判崩盤之後,大家追加關稅
跟住冇聲冇氣
老味陸續放聲氣話再談判,老中話啋你都硬膠,你講嘢唔算數,傾條卵
前兩日,床破放聲氣恐嚇老中
話如果下個月 G20 峰會期間,如果老習唔跟老床舉行峰會講數
老味就將剩餘 3000億美籠嘅進口中國商品加埋關稅
咁反映到老床幾咁迫切要交代國內 ~ 嗱,老中家下又返埋會議枱談判
因為如果 G20期間,老習唔同老床會面傾下
老味股市大概又暴跌一千幾百點
股市升係老床唯一可以攞出嚟吹吓嘅政績

中美貿易戰打到今日,老中當然冇死到,但老味國內超過600間企業已經喊生喊死,頂唔順

WASHINGTON (Reuters) -
Walmart Inc, Target Corp and more than 600 other companies urged U.S. President Donald Trump in a letter on Thursday to resolve the trade dispute with China, saying tariffs hurt American businesses and consumers.

呢幾百間企業聯名去信俾老床 : 大佬,你哋坐低傾掂佢啦
老床個心晌度蒲佢阿嬤 : 我估我唔想傾呀,老中班契弟唔啋我咋

冇錯,老中冷淡對待老味嘅放風
老中話就話 : 談判大門永遠打開,不過。。。。
不過咩?
要傾就要有誠意,講嘢要算數。要傾,我哋願傾,要打,我哋奉陪到底。

牠們在今天黃昏約18:35又堵塞道路, 而我方卻絕不阻止像

闊佬懶理般 。 相信這是我方的策略, 更可能和有特別軍情

有關(如有) 。 自己斷估, 牠們汲收了 黃巾之亂因擾民而得

不到更多民眾的支持, 牠們會在凌晨時份又和 9號、12號(即

10和13號)一樣, 自行散去
大將軍 在此。

民主選舉既弊病就係明知d選民盲從到傳媒話乜就信乜,都係要跟住行。

前日係茶記聽到有人話佢反修例係睇過好多傳媒既報導,多角度思考得出黎既結果,所以好堅定。有人問佢睇邊d傳媒,佢話蘋果、100毛、D100、立場新聞…

…原來而家多角度既定義係咁。

有d估唔到既係原來好多香港人以為自己唔係盲從,對住d咁既人,泛民再仆街都會有人支持

now 咁報導 :

我唔知佢哋講嘅咩「兩場選舉」 係指年底區議會選舉?
不過應該係有 D 原本支持嘅議員怕 ...
飛毛腿 發表於 2019-6-16 00:05

...睇怕要等一次大變局,比如老中打一場仗
到時全國進入戰時緊急狀態,乘機一鑊剷起班港毒含蝦燦
咁鄉港先會有新局面
飛毛腿 發表於 16-6-2019 00:05

飛兄 : 要打仗 , 自己斷估不識死的對手只得二個,

“憫盡擋“下的臺灣島、菊花蝗朝
大將軍 在此。