免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖

航母

果邊都有同一條。但臨別,果邊幫襯到收工先啦~
http://www.bbc.com/zhongwen/trad/press_review/2015/03/150310_press_china_2nd_aircraft_carrier

自從一零年,老美宣布重返亞洲,亞洲即刻戰雲時聚時散,係正常人都知老美插手嘅地方事務,唔打仗都六國大封相,亞洲有老美插手,南海即刻戰雲密布,呢個時候,老中第一首航母下水,即刻鎮著個亞洲,尤其南海,今日又話下個月又一首下水,據講呢首嘢拍著老美退役,勁過歐洲一啲航母。
如果老中冇呢個航母,鎮著南海,老美真係會撩起南海啲爛仔國出手。
所以老中嘅航母起了和平作用,有平衡地區作用。

回復 1# 無神論狂徒

家下問題係南海已經冇人肯咁笨實替老味出嚟做炮灰    菲律賓老杜真係一心為國家,講嘢又完全唔留情面俾老味
佢上星期訪問緬甸時對記者佬講 : 你要我菲律賓點同中國打 ?
派兵去撼中國,即係要我哋士兵去送死,我啋你都硬膠
老味有兵有艦,要打你自己去打
競選果時,佢哋 ( 指班選民) 話要我當選後去黃岩島登島,我話好呀
果時係選舉嘛,我梗係乜七都話得㗎啦,佢班戇居佬又信喎   
( 報導真係咁寫 )

越南佬就你精我又精,飲杯竹葉青
十二個國家實牙實齒談判 傾 TPP 傾咗幾年
最後終於傾掂數,越南佬心諗我九一條七一條
傍住老味呢個大戶,冇大魚大肉都有餐飽飯食吖
點知床破上任第一日就將 TPP 作廢
你滷味,國與國之間嘅條約, 仲係 12個國家簽約
好似當姨媽巾咁用完就掉
老味靠得住,豬乸會上樹
越南佬出頭當爛頭卒的話
老中或者唔會同老味掰面反枱
但打越南就可以毫無顧忌
一九將越南打殘打謝,越南去同邊個哭訴 ?
邊個肯為越南出面 ? 老味 ? 歐盟 ? 俄羅斯 ?

袋鼠國本來攬實老味契爺又含又吹
指住老中阿之阿左
點知床破先將個 TPP 打靶
第一次跟袋鼠總理通電話,講咗 20分鐘啫
床破大發老脾,一嘢就 cut 斷個電話
袋鼠一向自作多情, 以為自己係老味嘅親密戰友
老味係世界警察, 袋鼠就係亞太副警長
點知老味新總統當袋鼠係狗,呼之則來,揮之則去
袋鼠真係欲哭無淚
咪喇,含含聲轉軚,對老中眉開眼笑賣風情
邀請老中入嚟 TPP 做莊喎
老中似笑非笑   
上個幾星期,風吹兩邊擺嘅印尼邀請袋鼠一齊去南海踩下場
~ 其實南海關你印尼能事咩
袋鼠總理一口拒絕 : 唔好預我

丟,第一行又係隔唔到新一行   

回復 1# 無神論狂徒
真理,就在炮彈既射程範圍內,
所以係要有的。

回復 2# 飛毛腿
袋鼠國從來都唔鍾意強國人,佢地既種族歧視好利害,
唔明點解咁多本地人鍾意袋鼠國。

袋鼠國大部份都係爛地,中心全為唔住得人嘅爛地,不過佢東西岸整得幾靚咁啦。

回復  飛毛腿
袋鼠國從來都唔鍾意強國人,佢地既種族歧視好利害,
唔明點解咁多本地人鍾意袋鼠國。 ...
九叔2005 發表於 2017-3-31 07:39 AM

袋鼠人唔係特別唔鐘意中國佬
佢哋係睇唔起有色人種
幾十年前已經係實行白澳政策 ~ 只歡迎白種人
果時根本就冇中國佬去袋鼠國旅行
去嘅都係港燦同呆灣佬

袋鼠人真係無厘頭咁有一鋪優越感
佢個國家只不過係地大人少,資源豐富
~ 雖然有好多地方根本冇卵用,但佢勝在人口極少
咁就人均資源豐富,僧少粥多
加上係英語系國家,沾咗老味同陰國嘅光
港燦眼中講英文嘅人就係高人一等

其實袋鼠乜七科技都冇,又唔係工業化國家
只不過係一個大農村,加上大漁港
袋鼠人出身其實好低下, 呢點好多人都知
據講每個袋鼠白鬼,查佢三代以上嘅祖先
多數都係罪犯
好似前總理陸克文
佢母系果邊, 佢阿媽嘅曾祖輩就係流放袋鼠島嘅罪犯

最先發現袋鼠島嘅唔係陰國人,係荷蘭人
荷蘭佬上袋鼠島睇過,發覺又荒蕪又貧瘠 ~ 唔知佢哋係邊一忽登岸
而且離開亞洲大陸又遠
以果時嘅航運條件,呢個遠離大陸嘅島唔值得開發
後來陰國佬到嚟,認為都冇乜價值
但食得就唔好嘥,霸佔咗先講
暫時未諗到有咩用途
就攞嚟流放 D 罪犯人渣,好過晌自己地頭起監獄

我个女去左袋鼠島 悉尼读书   影的相好靓好靓

丟,第一行又係隔唔到新一行
飛毛腿 發表於 2017-3-30 23:25

聽日瞓醒就冇事啦.

聽日瞓醒就冇事啦.
毛球 發表於 2017-4-1 01:29